11 december 2016
20:30

IK Hephata

Referat: SKÅ IK & Bygdegård 2 - IK Hephata

Nu var det dags för bortamatchen på Allhallen i Ekerö Där vi möter Skå Ik som vi brukar spela likjämna med dom. Förra årets resultaten var 3-1på bortaplan,2-1 efter förläningen där Richard Eriksson avgjorde på vår gammal hemmais Husby ishall och en förlust på bortaplan 2-3. Matchen började med en utvisning av Rasmus Westberg men vi redde ut den och lite senare fick vi ett powerplay som vi inte förvaltade den. Efter 10 minuters spel small det till i Skås målbur. Adam Lilienberg gjorde säsongens tredje mål på assist av Toffe Edlund, lite senare small det till igen med likadan uppspel Andreas Johnsson sköt ett slagskott rakt in målet på assist av Fredrik Öller. Sådär leder vi nu matchen med 2-0 det dröjde inte länge innan vi fick en utvisning som vi redde ut och ett andra som vi också redde ut och ett tredje precis innan perioden tog slut, 6 sekunder kvar var det. Under pausen tänkte vi kunde fortsatta med likadan spel som första perioden fast vi skulle börja med boxplay hela 1:54 minuter i andra. Daniel Littorin tekade pucken framåt helt plötsligt kom Gus Wikberg skrinnande helt fri där gjorde han inga misstag och lade in 3-0 efter 6 sekunders spel i andra under boxplayet. Innan vi kunde börja andas igen small det till igen Gus kom fri och lade in 4-0 36 sekunder senare på assist av Littorin. Där avgjordes matchen nog då, matchen slutade 5-1 till oss. Fredrik Öller gjorde den femte mål på assist av Adam. Sen när det var 9 sekunder kvar tröstmålade de nog då våra backar gjorde ett slapp jobb där så Robbe inte fick hålla nollan. En fin vinst blev det iallafall :D

Matchens stjärna: Adam Lilienberg